Hop til hovedindholdet

Nordjysk Madfestival logo

Apoteker samlingen


Dato og tid

Torsdag d. 31. august 2023 kl. 19:00 til 21:30

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 30. august 2023 kl. 23:00

Sted

Apoterkerloftet, Jens Bangs Stenhus, 9000 Aalborg Apoterkerloftet
Jens Bangs Stenhus
9000 Aalborg

Apoteker samlingen


Smag renæssancevin til historisk vinsmagning

Slip sanserne løs på et besøg i Apotekersamlingen øverst oppe i Jens Bangs Stenhus

 

         

 

Aftenen byder på renæssancevin, lækker tapasanretning og andre overraskende smagsoplevelser. Det hele krydres med fortællinger og historier fra renæssancens Aalborg.

I renæssancen var apotekeren foruden medicin, eksotiske varer og krydderier også forhandler af udenlandsk vin og spiritus. Nu kan du rejse tilbage til dengang på en helt særlig og historisk vinsmagning med fortællinger om overklassens liv i 1700-tallet.

Med udgangspunkt i apotekets vinkælder anno 1690 tager vi en rundtur i de klassiske europæiske vine, hvor sanserne bliver udfordret på en helt anden måde end ved moderne vinsmagninger.

I samarbejde med den lokale vinbar D’Wine rejser vi i løbet af aftenen fra renæssancens krydrede og søde vine op gennem tiden til nutidens vintraditioner og et helt andet smagsunivers.

Undervejs serveres der en lækker tapasanretning, som passer til både de historiske og de nutidige vine.

.        

Unikke historiske rammer

Vinsmagningen foregår i helt særlige og autentiske rammer på loftet i Jens Bang Stenhus. I næsten 350 år lå Svane Apoteket i husets stueetage, og løbende gennem flere hundrede år er inventar, krukker, glas, medikamenter og meget andet fra apoteket sat på loftet.

I dag er det indrettet som museum, som gennem de mange helt unikke genstande fortæller mere end 300 års apotekerhistorie – en fortælling om ca. 2000 eksotiske urter, medikamenter og eliksirer.

Førhen lavede apotekeren selv medicinen og brugte flere tusinde forskellige ingredienser, og apotekerens arbejde afhang dengang i høj grad af sanserne – og især smags- og lugtesansen var et vigtigt redskab.

Som en del af aftenens arrangement skal I også ved at smage og lugte finde frem til de fire ingredienser i den klassiske hostesaft Elixir petorale Regis Daniae – også kendt som ”Kongen af Danmarks Brystdråber” – blandt 15 forskellige ingredienser.

 

Vinsmagningen foregår 31. august kl. 19.00-21.30 i Apotekersamlingen på loftet i Jens Bangs Stenhus, og prisen er 600 kr. inkl. tapasanretning

OBS: din tilmelding er først endelig, når du har modtaget tilmeldingsbekræftelse på den oplyste mail. Modtager du ikke din bekræftelse, kontakt da info@nordjyskmadfestival.dk

Der bliver pålagt et administrationsgebyr på dette arrangement. Det går til at dække transaktionsgebyret til bl.a. Nets og gør det muligt for os, at give det fulde beløb til vores samarbejdspartnere. Et potentielt overskud på gebyret, går til den fælles markedsføring af arrangementerne.

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Nordjysk Madfestival
Tlf: +45 22253516
sarah@sarahkruse.dk

Kontaktinformation til arrangør

Nordjysk Madfestival
Tlf: +45 22253516
sarah@sarahkruse.dk