Hop til hovedindholdet

Nordjysk Madfestival logo

Historisk byvandring og frokost i Duus Vinkjælder


Dato og tid

Lørdag d. 2. september 2023 kl. 10:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 1. september 2023 kl. 12:00

Sted

Duus Vinkælder, Østerågade 9, 9000 Aalborg Duus Vinkælder
Østerågade 9
9000 Aalborg

Historisk byvandring og frokost i Duus Vinkjælder


Historisk byvandring med frokost på Duus Vinkjælder

En historisk og kulinarisk oplevelse

Oplev Aalborg under besættelsen 1940-45 og spis efterfølgende frokost i de historiske rammer på Duus Vinkjælder, som havde en helt særlig rolle under besættelsen.

 

Besættelsen er en vigtig periode i danmarkshistorien, og Aalborg var blandt de steder, hvor man mærkede de tyske soldaters tilstedeværelse allermest. På byvandringen kommer vi forbi steder, hvor den tyske værnemagt holdt til, og vi går i fodsporene på de danske modstandsfolk gennem byens gader og ser, hvor i byen de dramatiske begivenheder under besættelsen udspillede sig.

Hør blandt andet om skoledrengene i Churchill-klubben, der gjorde oprør mod den tyske besættelsesmagt, om begravelsen af en likvideret modstandsmand, som udviklede sig til det berømte Augustoprør og samarbejdspolitikkens ophør i 1943, om bombningen af Duus Vinkjælder og Jens Bangs Stenhus 11. november 1944 – og om Christian IV’s Laug, som blev dannet for at holde de tyske soldater væk fra Duus Vinkjælder og Jens Bangs Stenhus.

Byvandringen starter foran Aalborg Historisk Museum varer ca. 1,5 time, hvorefter der er frokost på Duus Vinkjælder i Jens Bangs Stenhus. Prisen er 349 kr. inkl. frokostbuffet.

Duus' buffet følger årets højtider og naturens sæson. Stedets kokke finder inspiration i de gamle kogebøger fra kjælderkøkkenet. Herfra laver de en klassisk dansk buffet med blandt andet:

· Flere slags sild med tilbehør

· Fade fra det kolde køkken med pålæg og hjemmelavet tilbehør

· Lune tærter

· Tarteletter med hjemmelavet høns i asparges

· Støbejernspander med kød fra det varme køkken

· Kartofler og salater med hjemmelavede dressinger

Vi slutter af med nybagte kager og desserter fra Hr. Kraghs gamle opskrifter samt købmandens osteplanke.

Du kan komme med på denne historiske byvandring med frokostbuffet 26. august eller 2. september hvor vi mødes foram museet ved budolfi.

 

        

OBS: din tilmelding er først endelig, når du har modtaget tilmeldingsbekræftelse på den oplyste mail. Modtager du ikke din bekræftelse, kontakt da info@nordjyskmadfestival.dk

Der bliver pålagt et administrationsgebyr på dette arrangement. Det går til at dække transaktionsgebyret til bl.a. Nets og gør det muligt for os, at give det fulde beløb til vores samarbejdspartnere. Et potentielt overskud på gebyret, går til den fælles markedsføring af arrangementerne.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Nordjysk Madfestival
Tlf: +45 22253516
info@nordjyskmadfestival.dk

Kontaktinformation til arrangør

Nordjysk Madfestival
Tlf: +45 22253516
info@nordjyskmadfestival.dk